Taxatie

Voor een goedkope taxatie / taxatierapport (ook NWWI taxatie) in Nijmegen en omliggende plaatsen bent u hier aan het goede adres. Helderheid en duidelijkheid is ons motto. Wij werken dus ook niet met promillages maar met vaste taxatie tarieven.

Tarief voor taxatie:

Onderstaand vermeldde prijs is ook 100% de taxatieprijs, wij kennen geen toeslagen voor leges en kadaster.

  Taxatie tarief: (tot een getaxeerde waarde van € 500.000,-) € 459,80 INCLUSIEF. BTW.
  Bij een vrije verkoopwaarde tussen  € 500.000,- en € 1.000.000,- geldt een tarief van € 756,25 inclusief btw. Bij een woningwaarde boven € 1.000.000,- is het tarief op aanvraag.


  Aanvullende bepalingen:

   • Alle getoonde tarieven zijn inclusief BTW en de extra (kadaster)kosten. 
   • Wij verzorgen alleen NWWI taxaties in de regio Nijmegen.
   • Voor een NWWI / NHG validatie zijn de extra kosten van € 55,60 incl. btw (validatie) van toepassing.
   • Bij een taxatie waar een waarde na verbouwing berekend moet worden rekenen wij een opslag van € 50,- incl. btw.
   • Betaling binnen 30 dagen.
   • Bij betaling via de notaris rekenen wij een opslag van € 25,- euro.

    Soms wordt een opslag van 45,- euro inclusief BTW in rekening gebracht. Dit gebeurt in de volgende gevallen:
     • Indien de grond onder het pand geen eigendom is, maar gehuurd wordt (erfpacht).
     • Indien er sprake is van een spoedopdracht.

    Erkende Taxatie

    Wanneer u een huis gaat kopen of verkopen, heeft u een taxatierapport nodig. Geldverstrekkers stellen certificatie en registratie van een makelaar/taxateur tegenwoordig verplicht. Registratie waarborgt immers de vakbekwaamheid.

    Onze taxateur is lid van branchevereniging VBO en aangesloten bij het taxatie register NRVT. De Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs (NRVT) werd op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. Door inschrijving van gecertificeerde makelaars en taxateurs in een gezamenlijk register maakt het voor zowel de consument als de geldvertrekkende instanties eenvoudig te controleren welke makelaars en taxateurs aan de strenge kwaliteitseisen voldoen.

    Wat is een NWWI taxatie?

    Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk taxatie instituut dat het uitgebrachte taxatierapport valideert. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Door deze validatie wordt het taxatierapport geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers. Zonder deze NWWI controle wordt het taxatierapport in veel gevallen niet geaccepteerd.

    Onze taxateur kan ook NWWI taxaties uitbrengen. Hiervoor zijn wel validatiekosten van toepassing welke wij als NWWI taxateur weer moeten afdragen aan het validatie instituut.